Rick de Bruijn

"Zeer sportief en competitief ingesteld! Sport en bewegen is een dikke rode draad door mijn leven. Ik heb 25 jaar selectievoetbal gespeeld en speel nog recreatief zaalvoetbal. Naast deze carrière heb ik diverse sporten beoefend zoals fitness, judo, schaatsen, squash, wielrennen en golfen. Momenteel ligt mijn focus op fitness en speel ik actief golf (handicap 9).

 

In 2003 maakte ik de keuze om een sportstudie te volgen, waarin ik direct in aanraking kwam met fitness en dit vervolgens mijn keuzevak werd. Het menselijk lichaam fascineerde me enorm en ik leerde hoe het menselijk lichaam werkt, maar leerde ook didactische vaardigheden om doelgericht of functioneel training te kunnen geven. Ondertussen maakte ik veel vlieguren in diverse sportscholen en op sportverenigingen om mensen te helpen bij hun doelstelling. De vervolgstap maakte ik aan de Haagse Hogeschool met een HBO studie Bachelor of Sports (Sportkunde/Sportmanagement) met aanvullende minors Sportpsychologie en Sport coaching (Action Type). Ik besefte dat resultaten behalen niet alleen simpelweg bewegen is, maar dat er een gestructureerd plan moet liggen en dat je rekening moet houden met de omgeving en invloeden die iemand te verstouwen heeft. In mijn beleving stimuleren lichaam en geest elkaar, dit hoort in balans te zijn. De persoonlijke (mentale) ontwikkeling is daarom een belangrijk element van het trainingsplan. Tijdens mijn trainingen heb ik oog voor de mens, zowel fysiek als mentaal. Ik daag je uit om jezelf helemaal te laten zien!

 

Mijn benadering is persoonlijk! Ik vind het belangrijk om een betrouwbare relatie op te bouwen en iemand professioneel te begeleiden richting zijn of haar doel. Het geeft mij een kick als jij progressie boekt!